STUDIJSKO PUTOVANJE NA SARDINIJU OD 04. DO 08.10.2017.

 

 

1.dan ZAGREB – RIJEKA – VENECIJA – CAGLIARI- ALGHERO
Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru Zagreb i prijevoz do zračne luke Venecija (po želji uz doplatu), sa mogućnošću ukrcaja u Karlovcu i na Vratima Jadrana – Sjever. Po dolasku u zračnu luku prijava i direktan let za Cagliari u 14:00. Po slijetanju u Cagliari u 15:35 slijedi odlazak autobusom prema Ortisanu. Svi limuni i naranče Sardinije potječu iz tog kraja. Vožnja do grada Alghero na zapadnoj obali, u prošlosti jednom od sjedišta utjecajne genoveške obitelji Doria. Smještaj u hotel. Večera. Orijentaciona šetnja Algherom, gradom koji je još uvijek zadržao svoj katalonski karakter. To proizlazi iz utjecaja Pedra IV. Aragonskog, koji je upravljao gradom od četrnaestog stoljeća, u vrijeme kada je krenula kolonizacija iz Španjolske. Povratak u hotel. Večera. Noćenje
2. dan ALGHERO –IZLET U NEPTUNOVE ŠPILJE
Doručak. Ukoliko vremenske prilike budu dozvoljavale, odlazak autobusom do Capo Caccia u glasovite Neptunove špilje (brodić uključen u cijenu, ulaznica za špilje se doplaćuje na licu mjesta), izuzetno geološko čudo i jednu od najinteresantnijih špilja na Mediteranu koju godišnje posjeti preko 150 000 posjetitelja. Kompleks špilja skriva slano jezero i nekoliko „dvorana“ s morem nevjerojatno plavim, a cijeli se kompleks proteže na više kilometara od kojih je manji dio otvoren turistima – speleolozi se nalaze u drugom dijelu. Špilje su navodno počele s formiranjem prije 2 milijuna godina i žitelji Sardinije tvrde da ako posjetite Sardiniju, a ne vidite Neputonove špilje, na otoku zapravno niste bili! Povratak u Alghero. Razgled grada: TORRE DI PORTA TERRA, KASNO RENESANSNA KATEDRALA, CRKVA SAN FRANCESCO, CASA DORIA, STARI GRAD, glavna ulica Via Carlo Alberto, trgovine s koraljnim nakitom… Slobodno vrijeme. Večera. Noćenje.

3. dan ALGHERO – CASTELSARDO – SMARAGDNA OBALA -OLBIA

Doručak. Vožnja autobusom sjevernom obalom Sardinije. Dolazimo do slikovitog i zanimljivog gradića Castelsardo, čija povijest prati sudbinu Sardinije. Izvrsno očuvana tvrđava na brdu iznad pristaništa pruža pogled na luku, plaže i okolicu. Stare kamene kuće, malena katedrala, utvrđena palača s muzejom i pokoji restoran stiješnjeni su između debelih bedema. Castelsardo je poznat po tradicionalnim rukotvorinama, a ime i nekoliko prodavaonica lokalnih specijaliteta (liker od mirte, ovčji sir…). Nastavak putovanja prema čuvenoj Smaragdnoj obali, simbolu luksuza i dolce vite u svjetskim razmjerima. To je najpoznatija i najelitnija talijanska luka duga 55 kilometara, s vilama, marinama i jahtama bogatih i slavnih. Kratko zaustavljanje u mjestašcu St. Teresa di Gallura gdje ćemo razgledati Capo Testa, jedno od najljepših prirodnih čuda Sardinije. Panoramska vožnja smaragdnom obalom uz zaustavljanje u poznatim jet-set ljetovalištima Porto Cervo i Porto Rotondo. Odlazak do Olbie. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.

4. dan OLBIA – NURAGHE – ORISTANO
Doručak. Nakon doručka ćemo napustiti sjeverni dio otoka i krenuti prema jugu, jednom od najljepših dijelova otoka s prekrasnom, divljom prirodom. Unutrašnjosti otoka obiluje nuraghama- pretpovijesnim građevinama u obliku stošca, tipičnim za ovaj otok. Obilazak arheološkog nalazišta Nuraghi koji se nalazi na popisu UNESCO-ve baštine. Nastavak putovanja do gradića Ortisano. Svi limuni i naranče Sardinije potječu iz tog kraja. Razgled Ortisana – – Eleonorina grada. Razgled grada: Trg Eleonore, katedrala, Torre di San Cristoforo… Slobodno vrijeme. Smještaj u hotel. Večera. Noćenje.
5. dan ORSISTANO –CAGLIARI – VENECIJA –ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela te odlazak prema jugu Sardinije do Cagliaria, glavnog i najvećeg grada na otoku još od rimskih vremena. Niti ijedan grad na Sardiniji nije toliko Italija kao što je to Cagliari: vespe bruje na sve strane, a lokalno stanovništvo uživa na terasama kafića i barova ispod arkada četvrti Marina s pogledom na more. Razgled grada: povijesna četvrt „ Castello „, Giardini Pubblici- gradski park s prekrasnim panoramskim pogledom, rimski amfiteatar iz 2. stoljeća, bazilika Naše Gospe, katedrala, tvrđava Torre di San Pancrazio, Slonov toranj… Slobodno vrijeme te odlazak do zračne luke i prijava za let za Veneciju u 21:15. Slijetanje u Veneciju u 22:45. te prema želji transfer autobusom do Zagreba.

CIJENA ARANŽMANA UKLJUČUJE:
 povratnu zrakoplovnu kartu na relaciji Venecija– Cagliari – Venecija
 smještaj u hotelima dolje navedenim u dvokrevetnim sobama prema programu na osnovi 4 noćenja sa doručkom
 autobusni prijevoz po programu po Sardiniji
 licenciranog turističkog pratitelja na hrvatskom jeziku tijekom putovanja,
 osiguranje jamčevine i osiguranje od odgovrnosti,
 organizaciju i pripremu putovanja
 PUTNO OSIGURANJE

DOPLATE ( neobavezno ):
• doplata za 4 večere: 300 kn
• izlet brodom u Neptunovu špilju cca 15 eur po osobi

PLANIRANI HOTELI:
1. HOTEL EUROPA 3* ALGHERO, www.residencealghero.it – 2 noćenja sa doručkom
2. HOTEL MERCURE OLBIA HERMANEA 4*, OLBIA – 1 noćenje sa doručkom
3. HOTEL LE TORRI ARBOREA 4*, ORTISANO – 1 noćenje sa doručkom

CIJENA ARANŽANA NE UKLJUČUJE: Boravišna pristojba 1 eur po osobi po noćenju za noćenje u Algheru, ulaznice za lokalitete i objekte koji se posjećuju, a nisu navedeni u cijeni aranžmana, fakultativne izlete, obroke koji nisu uključeni u cijenu.
Avio komanija: Volotea