STUDIJSKO PUTOVANJE – NACIONALNI PARK CINQUE TERRE I ELBA, 06.-09.10.2016.

Cinque terre koju je UNESCO uveo na svoju listu Svjetske baštine 1997. predstavlja „harmoničnu interakciju čojveka i prirode koja je stvorila izuetan prizor”. Nitko nije ostao ravnodušan a tako ćete i Vi ostati oduševljeni živopisnim kućama pastelnih boja, primorskom šarmu i mrežom puteljaka za šetnju te litica za penjanje koje povezuju mjestašca vijugavim putevima ispresjecanim terasastim brdima vinograda i maslinika. ‘Cinuqe Terre’ odišu autentičnošću i drugačijim vremenom, kada su ljudi živjeli jednostavnije i spokojnje. Vodim Vas da i Vi doživite dio te bajke……

1. dan – ZAGREB – RIJEKA – PARMA -LIGURSKA RIVIJERA

Polazak autobusa u 5.00 sati s Autobusnog kolodvora Zagreb. Vožnja preko Rijeke, Slovenije i Italije s kraćim stajanjima na putu. Putovanja do Parme koja je poznata po multinacionalnoj prehrambenoj kompaniji Barilla (tjestenine) i siru parmezanu. Šetnja gradom uz razgled katedrale i krstionice koje se smatraju za najharmoničnije srednjevjekovne građevine Italije, Palača Della Pilotta s kazalištem Farnese, jedno od najljepših povijesnih kazališta u svijetu; teatro Regio de Parma jednog od najljepših talijanskih kazališta. U njemu se u listopadu svake godine održava "Festival Verdi. ( ukoliko postoji mogućnost posjet tvornici parmezana). Nakon kraćeg slobodnog vremena odlazak prema rivijeri Versillia i smještaj u hotel (Viareggio ili okolica). Noćenje.

2. dan: CJELODNEVI IZLET U NP CINQUE TERRE

Nakon doručka odlazak na cjelodnevni izlet u Nacionalni park Cinque Terre. Vožnja autobusom do La Spezzie odakle nastavljamo razgled koristeći željeznicu. Ovaj park prirode sačinjen od uskog djela ligurske obale na kojem je smješteno pet malih gradića omeđenih strmim stijenama, također je dio svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Razgled započinjete Manarolom. Putem ljubavi ili „Via del Amore“ (ukoliko je otvorena) nastavljate do Rio Maggiore. Vlakom dalje odlazite do Vernazze – sa predivnom utvrdom i lučicom. Obilazak ovih živopisnih mjesta zaključiti ćete s Monterossom- šarmantno ljetovalište-najsjevernijim od pet gradića. Na povratku prema hotelu put Vas vodi duž obale Ligurskog mora. Povratak u hotel. Noćenje.

3. dan: CJELODNEVNI IZLET ELBA ( PIOMBINO-ELBA)

Doručak. Cjelodnevni izlet na Elbu, najveći otok toskanskog arhipelaga, bogatog mineralima i poludragim kamenjem. Izvanredno bogatstvo krajolika, prepoznatljivo po bistrini i plavetnilu mora, prekrasnim plažama pretvara otok Elbu u jedinstvenu destinaciju u Toskani. U novije vrijeme otok je postao poznat po svojim vinima i kao omiljeno turističko središte. Krenite stopama Napoleona, najpoznatijeg stanovnika Elbe koji je bio ovdje u egzilu. Upoznajte otok, koji se može pohvaliti bujnim raslinjem, kaktusima, palmama, maslinicima i vinogradima. Posjetite PORTOFERRAIO, glavno i najveće mjesta na otoku gdje se nalazi i muzej posvećen Napoleonu. Upoznajte istočnu obalu otoka i slikoviti gradića PORTO AZZURRO kojeg već stoljećima čuva tvrđava Fort San Giacomo. Povratak u hotel. Noćenje.

4. dan: RAPALLO – PORTOFINO – ZAGREB

Nakon doručka odjava iz hotela i odlazak do Rapalla- jednog od bisera ligurske rivijere nakon kojeg slijedi posjet još jednom dragulju – Portofino (fakultativno) u kojem su ljetovale brojne estradne zvijezde iz cijelog svijeta. Nakon obilaska mjestašca i slobodnog vremena za ručak i kavu slijedi povratak za Zagreb. Dolazak u kasnim večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi uključuje:

 prijevoz autobusom visoke turističke kategorije

 3 noćenja sa doručkom i večerom (polupansiona)u hotelu s 3 *** na rivijeri Versiglia

 Cjelodnevni izlet brodom na Elbu

 Pratitelja putovanja iz Zagreba za vrijeme putovanja, Karmela Vukov Colić

 Sve obilaske prema programu

 jamčevinu putovanja

 putno osiguranje

Obavezna doplata: boravišna pristojba 4€ po danu / osobi

Cijena aranžmana ne uključuje:

Ulaznice za pojedine objekte i lokalitete koji se posjećuju, dnevnu kartu za vlak i šetnicu (ukoliko je otvorena) u NP Cinque Terre cca 10-15 €,

Doplata za jednokrevetnu sobu 390 kn

Fakultativne doplate:

 Izlet brodićem u Portofino (povratna karta) 11 €

Organizator: Predstavnik talijanske nacionalne manjine Grada Zagreba

Odgovorni organizator izleta: Mondo Travel d.o.o.