PREDBOŽIĆNI KONCERT I DOMJENAK , TALIJANSKI INSTITUTU ZA KULTURU 09. PROSINCA 2016.

Božićni koncert talijanske nacionalne manjine u Zagrebu na kojem su nastupili Ksenija Erker i Zoran Mišolongin, održan je 9. prosinca 2016. u Talijanskom institutu za kulturu. Kao predstavnik talijanske nacionalne manjine Grada Zagreba, koji je organizirao koncert, pozdravio sam nazočne i zahvalio se kolegama i suradnicima na podršci u realizaciji projekata.

Među uzvanicima su bili saborski zastupnik Furio Radin i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. Radin je istaknuo da je od dogovora Hrvatske i Italije o nacionalnim manjinama prošlo 20 godina, a Bandić je izjavio da su Rim i Zagreb gradovi prijatelji, te da je sretan i ponosan jer je Zagreb uz bok Rimu s najboljim adventskim sajmom. Bandić je također kazao kako životu grada pridonosi i talijanska manjina. U znak zahvalnosti na potpori koju daje manjinama, talijanska zajednica dodijelila je Bandiću počasnu iskaznicu.

Među uzvanicima su bili i Danijela Dapas, predsjednica Talijanske Unije – Zajednice Talijana u Zagrebu, Maria Sici, direktorica Talijanskog instituta, Mattia Mazza, predstavnik Veleposlanstva Italije u RH, Elizabeta Knorr, pomoćnica pročelnika Sektora za promicanje ljudskih prava civilno društvo i nacinalne manjine Grada Zagreba, Željko Zaninović, voditelj Službe za nacionalne manjine Grada Zagreba, Galina Kovačević, predstavnica ruske nacionalne manjine GZ, Darko Šonc, predsjednik Vijeća slovenske nacionalne manjine GZ, Zoltan Balaž Piri, predsjednik Vijeća mađarske nacionalne manjine Grada Zagreba, tajnik Koordinacije vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Grada Zagreba, i predsjednik Koordinacije vijeća i predstavnika mađarske nacionalne manjine Hrvatske, Raško Ivanov, predstavnik bugarske nacionalne manjine Grada Zagreba, i predsjednik Nacionalne zajednice Bugara u RH, Peter Sekereš, tajnik Vijeća mađarske nacionalne manjine GZ, te Melita Orešković, tajnica Vijeća albanske nacionalne manjine GZ i drugi.