STUDIJSKO PUTOVANJE NA SICILIJU 20.09.-23.09.2013.

 

 Termin putovanja: 20.09.-23.09.2013.

4 dana / 3 noćenja
Zrakoplovom i autobusom

1.dan ZAGREB – TRST – PALERMO
Sastanak putnika na autobusnom kolodvoru u 5:00 sati te transfer prema Trstu. Ukrcaj putnika na Vratima Jadrana – Sjever u 7:10 sati. Vožnja prema zračnoj luci Trst. Po dolasku u zračnu luku, oko 09:15 sati prijava i direktan let za Palermo u 11:10. Po dolasku u Palermo U 12:50 slijedi panoramski razgled grada te razgled grada pješice u pratnji lokalnog vodiča. Razgled najvećeg grada na Siciliji kojeg su kroz stoljeća gradili Feničani, Rimljani, Saraceni, Bizantinci, Vikinzi, Španjolci i Francuzi i koji glasi za jedan od najživljih gradova Mediterana. Prošetati ćemo središtem grada i njegovim najpoznatijim trgovima poput Bellini, Pretoria, Canti i Quattro, vidjeti poznate fontane, crkve i prekrasne palače, te dominantne trgove sa kazalištima Teatro Massimo i Politeama. Nakon pauze za ručak slijedi posjet Normanskoj palači s jedinstvenom Capellom Palatinom ukrašenom poznatim mozaicima. Odlazak do hotela. Predlažemo šetnju životospisnim ulicama i uživanje u noćnoj atmosferi. Noćenje.

2.dan PALERMO – SIRACUSA – CATANIA
Doručak. Vožnja do Siracuse, nekad moćne grčke kolonije koja je bila najžešći protivnik Atene i Rima . Stara gradska jezgra Siracuse je danas na UNESCO-ovom popisu Svjetske baštine. Posjet arheološkoj zoni u pratnji vodiča- grčko kazalište, rimsko kazalište, Dionizijevo uho a potom poluotoku Ortigia sa Katedralom koja je sagrađena na ostacima grčkog hrama posvećenog Ateni. To je bio dorski hram sa stupovima koji se još mogu vidjeti uključeni u zidove današnje crkve. Ieronov oltar i Dionizovo uho samo su dio umjetničkog blaga sačuvanog u ovom prekrasnom gradu. Otok Ortigia povezan s kopnom mostom Ponte Nuovo svjedok je bogate prošlosti, sa svojom prekrasnom baroknom arhitekturom od koje vrijedi izdvojiti katedralu koja se uzdiže na ostacima antičkog hrama koji je bio posvećen božici Ateni. Slobodno vrijeme za kupovinu i osobne programe. Put se nastavlja do Catanie. Catania je najvažniji grad istočne strane otoka, poznat po baroknoj katedrali posvećenoj sv. Agati i brojnim crkvama i samostanima. Odlazak u šetnju gradom u pratnji vodiča. Barokno središte Catanije upisano je na UNESCO-ov popis mjesta svjetske baštine u Europi kao primjer “vrhunca i završnog procvata baroka u Europi”. Smještaj u hotel. Noćenje.

3.dan CATANIA – ETNA – TAORMINA – CATANIA
Doručak. Check out iz hotela. Vožnja do Etne, najvišeg europskog vulkana i simbola Sicilije. Dovesti ćemo se do nadmorske visine od 1900 m i pogledati nekoliko manjih vulkanskih kratera. Nastavljamo prema Taormini, jednom od najpitoresknijih sicilijanskih gradića i arheoloških nalazišta, poznatog po starom grčkom amfiteatru. Obilazak amfiteatra ( ulaznica u grčko-rimski teatar fakultativno), i starogradske jezgre. Slobodno vrijeme za uživanje u jednom od mnogobrojnih kafića i restorana. Povratak u Palermo. Smještaj u hotel. Slobodno večer za osobne programe. Noćenje.

4.dan PALERMO – MONREALE – TRST – ZAGREB
Doručak. Odjava iz hotela. Doručak. Krećemo prema gradiću Monreale smještenom uz rub Palerma i poznatom po benediktinskom samostanu i katedrali, remek djelu normanske umjetnosti na Siciliji. Nakon razgleda i kraćeg slobodnog vremena, posljednji pogled na panoramu Palerma i spuštanje prema zračnoj luci, napuštamo Siciliju u 14:14 sati. Po slijetanju u Trst u 15:55 transfer prema Rijeci i Zagrebu. Dolazak u Zagreb u večernjim satima.

Cijena uključuje:
• Prijevoz zrakoplovom Trst – Palermo-Trst
• Povratni autobusni prijevoz Zagreb – Trst
• 1 noćenje u Hotelu 4* u Cataniji u dvokrevetnim sobama na bazi usluge noćenje s doručkom
• 2 noćenja u Hotelu 4* u Palermu u dvokrevetnim sobama na bazi usluge noćenje s doručkom
• Licenciranog pratitelja putovanja iz Zagreba
• Sve transfere i razgrede prema prgramu
• Sve pristojbe za ulaze u gradove
• Usluge lokalnih vodiča u Siracusi i Palermu
• Organizaciju putovanja i jamčevinu
Obavezne doplate:
• boravišnu pristojbu u Cataniji koja se plaća na recepciji (€ 1,50 po osobi i danu)
Cijena ne uključuje:
• ulaznica u Kapelu Palatina u Palermu 8,50 EUR po osobi ( ulaznice se plaćaju u eur na licu mjesta)
• Katedrala Monreale 3 € ( ulaznica + slušalice)
• Arheološki park Siracusa 10 €
• ulaznicu za Monreale klaustor 8 EUR + ( ulaznice se plaćaju u eur na licu mjesta)
• ulaznicu za grčko-rimski teatar u Taormini 8 EUR ( ulaznice se plaćaju u eur na licu mjesta)
Informacije o letu:
ZRAKOPLOVNA KOMPANIJA: VOLOTEA

Flight 1531 Trst / TRS 20. Rujan 2013 11:00 Palermo/ PMO 12:50
Flight 1530 Palermo/ PMO 23. Rujan 2013 14:14 Trst/ TRS 15:55

Težina prtljage: 1 komad prtljage do 20 kg koji se prijavljuje + 1 komad ručne prtljage koji možete sa sobom ponjeti u zrakoplov dimenzija 55 x 40 x 20 težine do maximalno 10 kg